Categorie | Actueel

Avensus migreert Twin-datacenter voor Zorgspecialist Antes

Antes

In één weekend werd de feitelijke migratie van het nieuwe moderne datacenter van Stichting Antes gerealiseerd. Samen met de specialisten van Avensus werd hiertoe een stappenplan opgesteld, waarbij de samenwerking tussen beide organisaties heeft bijgedragen aan het succes. Antes kan hiermee weer een aantal jaren vooruit en is verzekerd van continuïteit binnen haar organisatie.

Avensus ondersteunt Antes al vele jaren bij diverse IT-vraagstukken. Het datacenter aan de Schiecentrale voldeed niet meer aan de hedendaagse eisen. Vandaar dat Antes deze heeft verruild voor het KPN Cybercenter in Rotterdam. Dit nieuwe en ultramoderne datacenter voldoet aan de hedendaagse standaarden. Antes is daarmee klaar voor de toekomst.

Succes door sterke samenwerking
Een succesvolle migratie als deze wordt alleen gerealiseerd wanneer partijen goed samenwerken.
Samen met de klant zijn de voorbereidingen voor deze verhuizing reeds in februari gestart. Mede door de continuïteits-eisen en gevoeligheid van data (oa. elektronische patiëntendossiers) was het aanlooptraject lang en complex.
In één weekend werd het datacenter uiteindelijk verhuisd. Zo werden een twintigtal lijnverbindingen precies op vrijdagavond overgezet van het oude datacenter naar de nieuwe omgeving met drie racks vol apparatuur en honderden netwerkverbindingen. Met succes en zonder downtime voor de klant en de gebruikers is de moderne omgeving in gebruik genomen door Antes.

Huib Moerman, ICT Manager Antes: “Antes streeft naar constante verbetering van haar diensten. De cliënten staan daarin centraal en alle bijkomende zaken moeten daarin ondersteunend zijn. De modernisering van ons datacenter garandeert een betere continuïteit en maakt ook dat alle data vellig wordt beheerd. Avensus helpt en adviseert ons bij de verdere ontwikkeling van onze ICT. Ook dit traject is naar volle tevredenheid en vanuit een goede wederzijdse samenwerking verlopen.”

Manfred Pallencaöe, Director Delivery Avensus: “De jarenlange samenwerking met Antes maakt dat Avensus precies de belangen van een zorgorganisatie als Antes kent. Avensus biedt brede ondersteuning aan Antes op het gebied van ICT. Onze adviezen zijn dan ook heel gericht en stelt altijd het belang van Antes voorop. Mooi om te zien dat beide IT-teams aan elkaar gewaagd zijn en elkaar tijdens een dergelijk traject perfect weten aan te vullen. Het geeft onze specialisten altijd veel voldoening als een dergelijk project vlekkeloos verloopt en de klant geen bijkomende gevolgen aan een ingrijpende migratie zoals deze ondervindt.”

Laat een reactie achter

*

Digitalezorg.nl Magazine

Blijf op de hoogte via Twitter