Categorie | e-Learning

E-learning VMS cursussen CampusMed

Eind 2012 zijn Nederlandse ziekenhuizen verplicht om over een geaccrediteerd en gecertificeerd veiligheidsmanagementsysteem (VMS) te beschikken. Het VMS dient te voldoen aan de eisen die hiervoor zijn vastgelegd in de Nederlands Technische Afspraak (NTA) 8009:2007. Goed geschoold personeel is hierbij een wezenlijk onderdeel.

Ziekenhuizen dienen medewerkers te faciliteren op het gebied van opleidingen en trainingen die nodig zijn om hun individuele aandeel in de (zorg)processen op het vereiste professionele niveau te brengen en te houden.

In samenwerking met het VMS Veiligheidsprogramma en deskundigen uit de Isala Klinieken, het UMCG, het UMCU, Diakonessenhuis Utrecht en het Diaconessenhuis Leiden heeft Noordhoff Uitgevers e-learningmodules VMS voor CampusMed ontwikkeld. E-learning biedt de oplossing voor permanente scholing van zorgprofessionals. De e-bibliotheek van CampusMed biedt nu een curriculum dekkend aanbod voor de tien VMS thema’s. In 2013 wordt de bibliotheek uitgebreid met ‘Veilig Incident Melden’ en ‘Veilige zorg voor kinderen’.

Alle cursussen van CampusMed zijn geaccrediteerd door het Kwaliteitsregister V&V. Voor meer informatie: www.campus-med.nl.

Bron: Noordhoff Uitgevers (persbericht)

Laat een reactie achter

*

Digitalezorg.nl Magazine

Blijf op de hoogte via Twitter