Categorie | Internet

Helpjemee.nl maakt mantelzorgen nu nog makkelijker

Nadat eerder dit jaar www.helpjemee.nl online is gegaan, zijn er nu verbeteringen doorgevoerd aan dé gratis online applicatie voor mantelzorgers. Helpjemee maakt het regelen van allerlei taken voor de mantelzorger makkelijker door middel van een online agenda. Nu staat ook een eerste, lokale pagina van Helpjemee online.

Deze pagina is gericht op inwoners van de Rotterdamse deelgemeente IJsselmonde: www.helpjemee.nl/ijsselmonde. Lokale, nuttige informatie staat hierop weergegeven. Er is namelijk vaak heel veel hulp te vinden in de wijk, maar lang niet alle initiatieven zijn bekend bij die mensen die er profijt van kunnen hebben. In samenwerking met Zorggroep Rijnmond, Stichting IJsselwijs, Agathos Thuiszorg en Curadomi zijn voor de inwoners van IJsselmonde initiatieven verzameld, zodat iedereen die daar een ander helpt gemakkelijk bij de juiste informatie komt.

Stienke Verschoor, matchmaker in het Buren voor Buren project in IJsselmonde, is enthousiast over Helpjemee IJsselmonde: ‘Wanneer ik bij mensen thuis kom of presentaties houd, vertel ik onder andere over Helpjemee.nl en ik merk dat veel mensen daar positief op reageren. De hulp die mensen nodig hebben verschilt nogal, maar iedereen wil overzicht en door het logboek kunnen anderen makkelijk op de hoogte gehouden worden. Het is ook een sociaal iets.’

In 2011 zullen nieuwe lokale initiatieven ontplooid worden. Onlangs is wel al de registratieprocedure vereenvoudigd, waardoor ook gebruikers uit de rest van Nederland gemakkelijker op Helpjemee.nl terecht kunnen.

Bron: persbericht Helpjemee.nl

Laat een reactie achter

*

Digitalezorg.nl Magazine

Blijf op de hoogte via Twitter