Categorie | e-Learning

Laurentius Ziekenhuis neemt nieuwe Ayton instructiefilms op in e-learning programma

Het Limburgse Laurentius Ziekenhuis werkt met de Aysist planningssoftware FlexPlan® en per 1 januari ook met RoosterPlan. Via het Aysist Medewerkerportaal hebben de medewerkers online toegang tot de software en kunnen zij onder meer hun beschikbaarheid opgeven, hun roosters inzien,  en urensaldi controleren. Ook maken ze veel gebruik van zelfroosteren van uitgevallen diensten. Om alle gebruikers snel en efficiënt met de Ayton software te kunnen laten werken, neemt het Laurentius als eerste opdrachtgever de Ayton instructiefilms in gebruik. De instructiefilms zullen op het Laurentius intranet beschikbaar zijn, als integraal onderdeel van het uitgebreide Laurentius e-learning programma.

Zelfregie en ontplooiingsmogelijkheden via e-learning voor medewerkers
Zelfroostering biedt een hoge mate van zelfregie voor de medewerkers. Dat past in het actieve personeelsbeleid dat het Laurentius onlangs het ‘Top Employers 2012’- certificaat opleverde. Jan Pirovano, stafafdelingsmanager PO&O van het Laurentius Ziekenhuis, is trots op het predicaat. “Ook uit onafhankelijk onderzoek blijkt dus, dat het Laurentius een zeer gewaardeerd werkgever is. We creëren voor onze medewerkers een breed  opleidingsprogramma en ontplooiingsmogelijkheden, om uiteindelijk de meest optimale zorg te kunnen bieden aan onze cliënten. De Ayton instructiefilms passen bij uitstek in ons e-learning programma, dat is gericht op het continu uitbouwen van de bekwaamheden van onze medewerkers.”

Online instructiefilms
De reden dat Ayton het e-learning  instructiemateriaal heeft ontwikkeld is tweeledig. Enerzijds is het aantal gebruikers per opdrachtgever over de afgelopen jaren fors toegenomen door het online Medewerkerportaal, en dan is online instructie efficiënter te realiseren. Anderzijds past instructie per film in de beeldgerichte e-learning cultuur, waarin de stap-voor-stap instructiefilms zorgen voor praktijkgerichte uitleg. De films zijn bedoeld voor nieuwe gebruikers, of voor gebruikers die thuis op elk gewenst moment nog even terug willen zien, wat er in de training is behandeld.

De instructiefilms zijn voor alle Ayton opdrachtgevers online beschikbaar.

Bron: Laurentius Ziekenhuis (persbericht)

Laat een reactie achter

*

Digitalezorg.nl Magazine

Blijf op de hoogte via Twitter