Categorie | Internet

Medizorg innoveert in patiëntgemak via Google Earth

Medizorg voorziet jaarlijks meer dan 13.000 patiënten van door specialisten voorgeschreven complexe medicatie. Omdat Medizorg er waarde aan hecht om zo min mogelijk inbreuk te maken op het sociale leven van patiënten zorgen wij ervoor dat de medicatie daar wordt afgeleverd waar het de patiënt het beste uitkomt én op de tijd die het beste uitkomt, desgewenst inclusief verpleegkundige ondersteuning.

Medizorg heeft een applicatie in gebruik genomen die door middel van track en trace het volgen van een zending mogelijk maakt. Track en trace gebruiken wij al jaren maar nu kan de zending via Google Earth online gevolgd worden op de computer of de smart phone. Hiermee is via internet exact te volgen hoe de route van de chauffeur er uitziet en waar de zending zich bevindt. Daarnaast kan worden gezien hoe laat de zending volgens planning wordt afgeleverd. Het is letterlijk zo dat de deur kan worden geopend terwijl de chauffeur net komt aanrijden.

Deze applicatie geeft patiënten meer vrijheid en gemak. Voorheen moest in blokuren worden gewacht. Nu is men minder aan deze tijden gebonden en kan men zich vrijer bewegen totdat de zending daadwerkelijk wordt afgeleverd. Op het gebied van levering van complexe medicatie is Medizorg het enige bedrijf dat deze applicatie gebruikt.

De patiënt kan vooraf aangeven of de levering in de ochtend, middag, avond of in het weekend dient te worden afgeleverd. Op de dag van bezorging ontvangt de patiënt een sms-bericht of e-mail. Hierin staat vermeld binnen welk tijdsblok van een uur de zending wordt afgeleverd.

Bron: Medizorg

Laat een reactie achter

*

Digitalezorg.nl Magazine

Blijf op de hoogte via Twitter