Categorie | Internet

Unieke koppeling tussen Regelhulp en Sociale Kaart van MEE en Isatis Care

De Sociale Kaart van MEE en Isatis Care is de eerste sociale kaart die gekoppeld is aan Regelhulp. Dankzij de koppeling is het voor burgers eenvoudig geworden om binnen Regelhulp lokale organisaties te vinden op het gebied van zorg en ondersteuning.

Regelhulp vernieuwd
Op 17 oktober is de vernieuwde website van Regelhulp gelanceerd. Regelhulp is de digitale wegwijzer van de overheid voor iedereen die zoekt naar zorg en ondersteuning. Regelhulp biedt tekstuele informatie over de mogelijkheden voor een burger binnen de wet- en regelgeving omtrent zorg en ondersteuning. Door middel van het beantwoorden van een aantal vragen zien burgers wat er mogelijk is in hun persoonlijke situatie en waar zij recht op hebben.

De meerwaarde van Sociale Kaart binnen Regelhulp
De Sociale Kaart van MEE en Isatis Care verbreedt de opties die Regelhulp biedt door ook de lokale zorg binnen de gemeente in kaart te brengen. De Sociale Kaart omvat een uitgebreide databank van -formele én informele- organisaties die actief zijn op het gebied van zorg en ondersteuning binnen de gemeente. De burger kan, dankzij de koppeling tussen de Sociale Kaart en Regelhulp, zélf in contact komen met lokale zorg die nauw aansluit op de specifieke zorgvraag. Hierdoor wordt de zelfredzaamheid van burgers vergroot.

Voordelen van de Sociale Kaart voor de gemeente én haar burgers
De gemeente profiteert van een forse kostenbesparing, zorgt voor kennisborging en informatievoorziening doordat de Sociale Kaart van MEE en Isatis Care een centraal systeem is dat dagelijks geüpdatet wordt. De Sociale Kaart biedt zowel de burger als de zorgprofessional ondersteuning op maat. Met de Sociale Kaart website kan de burger zelf op zoek gaan naar passende hulp in de nabije omgeving. Daarnaast is er de Sociale Kaart PRO webapplicatie en tablet-app, die zorgprofessionals helpen keukentafelgesprekken efficiënter te laten verlopen en beter vast te leggen.

Bron: Isatis (persbericht)

Laat een reactie achter

*

Digitalezorg.nl Magazine

Blijf op de hoogte via Twitter