Categorie | Informatiebeveiliging

Zorgverleners Carinova altijd en overal toegang tot bedrijfsapplicaties met WebSSO

Tools4ever heeft haar nieuwste Single Sign-On module geïmplementeerd bij zorgorganisatie Carinova. Carinova gaat WebSSO gebruiken zodat intramurale en extramurale medewerkers altijd en overal eenvoudig en met ieder device toegang hebben tot alle (web)applicaties en de benodigde informatie, zoals cliëntdossiers. Door de SSO-functionaliteit hoeven medewerkers zich nog maar één keer te authentiseren met hun Active Directory account, waarna vervolgens voor alle applicaties niet nogmaals een wachtwoord en gebruikersnaam nodig is. WebSSO neemt de frustratie bij gebruikers weg die zij hebben doordat zij voor iedere applicatie een andere gebruikersnaam en wachtwoord moeten invoeren. Daarnaast elimineert WebSSO de vele calls voor wachtwoord resets naar de servicedesk van Carinova.

In eerste instantie had Carinova voor ogen om algemene Single Sign-On (SSO) in te voeren, zodat gebruikers voor on-premises applicaties niet meer belast zijn met de vele gebruikersnamen en wachtwoorden. Omdat de zorgorganisatie echter in de toekomst steeds meer diensten (o.a. mail, e-learning, ECD) web-based gaat aanbieden, viel de keuze op WebSSO. Daarmee is het namelijk ook mogelijk om medewerkers die geen toegang hebben tot het bedrijfsnetwerk te faciliteren met SSO.

Berry Knol, coördinator systeembeheer en helpdesk bij Carinova, zegt: “Met WebSSO kunnen onze medewerkers die geen verbinding hebben met het bedrijfsnetwerk (bijvoorbeeld zorgverleners aan bed of thuiszorg medewerkers) en met ieder willekeurig apparaat (PC, tablet, Android of smartphone) via Single Sign-On toegang krijgen tot (web)bedrijfsapplicaties.”

“Het belangrijkste voordeel voor het gebruik van WebSSO is dat gebruikers niet meer de vele wachtwoorden en gebruikersnamen hoeven te gebruiken”, aldus Berry Knol. “Onze service desk ontving maandelijks ongeveer 350 calls van medewerkers die hun wachtwoord voor een applicatie waren vergeten. Het neemt dus veel frustratie van de eindgebruiker weg, maar zeker ook van de helpdesk. Daarnaast biedt WebSSO de mogelijkheid om meer webdiensten aan onze gebruikers te faciliteren.”

Bron: Tools4ever

Laat een reactie achter

*

Digitalezorg.nl Magazine

Blijf op de hoogte via Twitter