Categorie | Hardware, Software

GGZ Oost Brabant rondt ICT-project succesvol af

GGZ Oost Brabant heeft in minder dan een jaar tijd een geheel nieuwe ICT-infrastructuur gerealiseerd; van ontwerp tot oplevering. De zorgonderneming is hierdoor klaar voor de nabije toekomst, waarin ICT-toepassingen steeds belangrijker worden voor cliënt en zorgverlener.

Ambitieus
De gehele outscourcing van de ICT is na het tekenen van het contract met CIBER in een half jaar gerealiseerd en exact opgeleverd op de datum die was afgesproken. Dit was behoorlijk ambitieus; meer dan 2400 medewerkers (en een veelvoud aan mensen die gebruik maken van de diensten van GGZ Oost Brabant) zijn dagelijks afhankelijk van deze ICT-middelen. Er zijn meer dan 160 servers geïnstalleerd in twee nieuwe datacenters. Meer dan 30 locaties zijn voorzien van nieuwe netwerkapparatuur. Deze infrastructuur reikt tot alle 160 locaties van de zorgonderneming waar wordt gewerkt met 150 applicaties. Bij de transitie zijn deze applicaties uitvoerig getest, waarbij ook de softwareleveranciers betrokken zijn.

Kritisch
GGZ Oost Brabant had behoefte aan een meer flexibele, schaalbare en gecentraliseerde ICT-infrastructuur voor de onderneming zelf en de mogelijkheid voor informatie-uitwisseling met partners en belanghebbenden binnen de zorgketen.

“In mei van dit jaar is de handtekening gezet en startte de bouw van ons vernieuwde netwerk. Ik mag wel zeggen dat ik het een topprestatie vindt dat binnen deze korte tijd en budget een nieuw, veilig en betrouwbaar netwerk is gerealiseerd. Daarmee tonen we aan dat de zorg wel degelijk in staat is om een complex ICT-project, betaald uit publieke middelen, succesvol te laten verlopen”, aldus Oscar Dekker, lid van de Raad van Bestuur van GGZ Oost Brabant. “Met deze vernieuwde infrastructuur zijn we in staat om de komende jaren beter in te spelen op innovatieve ontwikkelingen in de zorg. Met name op het terrein van kwaliteit, veiligheid en efficiency zal de informatie en communicatietechnologie een belangrijke rol spelen. In toenemende mate wordt ICT een bedrijfskritisch onderdeel in de zorg.”

Samenwerking
Aan de bouw is een zorgvuldige voorbereiding voorafgegaan, die een belangrijke bijdrage heeft geleverd aan het succes van deze enorme transitie. Adviesbureau Verdonck Klooster en Associates heeft de blauwdruk voor het ontwerp en het projectmanagement verzorgd. Naast randvoorwaardelijke zaken die door UPC en Strukton zijn geleverd is ICT-dienstverlener CIBER verantwoordelijk geweest voor de bouw van de ICT-infrastructuur en de transitie van de applicaties.

“De basis van dit succesvolle project was de samenwerking tussen de GGZ Oost Brabant- en CIBER-medewerkers: professioneel, intensief, betrokken en prettig. Hierdoor waren we in staat dit uitdagende project op tijd en binnen het budget op te leveren. We zijn trots op het resultaat”, verklaart Jeroen Seuntiëns, Directeur CIBER Managed Services. Daarnaast gaat CIBER de komende drie jaar ook het technische beheer verzorgen van zowel de ICT-infrastructuur als van de bedrijfskritische applicaties. “Taken die niet tot de core business van GGZ Oost Brabant behoren zullen wij verzorgen. De regie blijft bij de GGZ.”

Bron: CIBER Nederland

Laat een reactie achter

*

Digitalezorg.nl Magazine

Blijf op de hoogte via Twitter