Categorie | Software

Nieuwe VUmc onderwijs-app: Broncho

VUmc lanceert de onderwijs-app ?Broncho’ voor iPhone en iPad. De applicatie laat de bronchusboom in de longen zien met foto’s en video’s. Daarnaast kan de CT-scanner zelf worden bewogen voor een gedetailleerder beeld. De app is ontwikkeld ter ondersteuning van longartsen (in opleiding), intensivisten (in opleiding) en andere geïnteresseerden in luchtweganatomie. De app is voor €3.99 via de app-store van Apple te verkrijgen.

Een bronchoscopie is een inwendig onderzoek van de centrale luchtwegen. Dit wordt gebruikt voor diagnose en behandeling van aandoeningen aan de longen, bijvoorbeeld bij longkanker. Om een bronchoscopie goed te kunnen uitvoeren is een grondige kennis van de luchtweg-anatomie nodig.

Artsen moeten precies kunnen navigeren in een complexe omgeving en afwijkingen in kaart kunnen brengen met minimale belasting voor de patiënt. De Broncho app kan helpen bij het leren van de anatomie. De verschillende tabs geven belangrijke anatomische oriëntatiepunten in de luchtwegen weer en de gebruiker heeft de mogelijkheid om te navigeren naar alle segmenten van de longen. Met het gebruik van moderne lesmethoden als deze worden artsen beter voorbereid en krijgen zij meer zelfvertrouwen.

VUmc School of Respirology
De VUmc School of Respirology is een uniek internationaal samenwerkingsverband tussen longartsen en intensivisten en biedt een modern competentiegericht curriculum aan. Met behulp van hands-on cursussen en simulatie trainingen leren artsen oefenen met belangrijke vaardigheden voordat zij deze toepassen op patiënten. Er worden 4 tot 5 cursussen per jaar georganiseerd voor kleine groepen artsen (maximaal 8) om voldoende hands-on tijd voor iedereen te kunnen garanderen.

Bron: VUmc

Laat een reactie achter

*

Digitalezorg.nl Magazine

Blijf op de hoogte via Twitter