Categorie | Software

Samenwerking rondom ketenzorg in de Haarlemmermeer

De Zorggroep Haarlemmermeer Ketenzorg (HK) en de Stichting Gezondheidscentra Haarlemmermeer (SGH) breiden hun samenwerking verder uit om goede zorg dicht bij de inwoners van de Haarlemmermeer te realiseren. Eén belangrijk wapenfeit van de krachtenbundeling is de selectie van een Keten Informatie Systeem.

De huisartsen binnen de Haarlemmermeer bedienen gezamenlijk ruim 120.000 patiënten. Zij gaan voor mensen met diabetes en mensen met psychische klachten vanaf medio 2014 gebruik maken van het VitalHealth Keten Informatie Systeem (KIS). Het KIS ondersteunt de verbetering van de multidisciplinaire samenwerking tussen zorgverleners. Hierdoor is het mogelijk om voor complexe zorgvragen digitaal af te stemmen. Op 31 maart is het contract voor de KIS ondertekend door de verschillende organisaties.

Frank Slabbekoorn, voorzitter van het bestuur van HK en Marijke ’t Hart, directeur van SGH geven eenduidend aan “We zijn trots op de samenwerking die wij hier hebben gerealiseerd met alle organisaties van huisartsenzorg in de Haarlemmermeer. De gezamenlijke keuze voor een KIS is een grote stap op weg naar nog beter afgestemde zorg voor de inwoners van de Haarlemmermeer”.

Het VitalHealth KIS zal de komende maanden worden geïmplementeerd. Er wordt dit jaar gestart met de modules Diabetes en GGZ. Het VitalHealth KIS maakt het voor de huisarts mogelijk om over complexe zorgvragen van patiënten digitaal af te stemmen met andere zorgverleners in de regio zoals specialisten uit het ziekenhuis.

Bron: VitalHealth Software (persbericht)

 

Laat een reactie achter

*

Digitalezorg.nl Magazine

Blijf op de hoogte via Twitter