Categorie | Software

SHO Patiëntenportaal op basis van VitalHealth Platform

SHO Centra voor medische diagnostiek heeft ervoor gekozen om haar dienstverlening aan patiënten verder te optimaliseren door de inzet van een patiëntenportaal. Met ruim 130 locaties in de regio Arnhem/Nijmegen, Twente en Amsterdam brengt SHO haar dienstverlening nog dichter bij de patiënt.  Het patiëntenportaal is gebaseerd op het VitalHealth Platform en ontwikkeld door VitalHealth Solutions, als gespecialiseerde ontwikkelaar van eHealth-oplossingen.

SHO is een organisatie die staat voor ‘onafhankelijke diagnostiek dichtbij’. Landelijk ondersteunt SHO ruim 700 zorgverleners. Een aanzienlijk aantal eerstelijns huisartsenpraktijken die samenwerken met SHO maakt ook gebruik van het VitalHealth Keten Informatie Systeem (KIS) voor ketenondersteuning bij chronische zorg. Vanwege de inzet van het VitalHealth Platform kan SHO haar dienstverlening richting patiënten verder optimaliseren door de integratie met het VitalHealth KIS.

SHO verwacht dat burgers de komende jaren in toenemende mate regie in hun eigen zorgprocessen zullen nemen,  wij willen dit graag faciliteren. Om de patiënt hierin te ondersteunen kiezen we voor het ontwikkelen van een patiëntportaal. Dit doen wij vanzelfsprekend graag met een partij die, net als  SHO zelf, een bewezen trackrecord heeft op haar werkgebied en open staat voor een inhoudelijk partnership. Wij hebben er vertrouwen in deze in VitalHealth te hebben gevonden.” aldus Arjan van Erven, voorzitter Raad van Bestuur SHO Centra voor medische diagnostiek.

VitalHealth Solutions levert op maat gemaakte softwareoplossingen voor de gezondheidszorg op basis van het VitalHealth Platform en heeft veel ervaring binnen uiteenlopende projecten. Schaalbaarheid en het gebruik van generieke componenten vanuit het VitalHealth Platform bieden een belangrijke meerwaarde. Belangrijke aspecten binnen de gezondheidszorg zoals authenticatie, autorisatie, integratie en security zijn daarvan voorbeelden. Juist die opgedane kennis en ervaring vormen een solide basis voor het project bij SHO.

De komende maanden werken SHO en VitalHealth Solutions intensief samen bij de realisatie van het SHO patiëntenportaal. De te hanteren ontwikkelmethodiek, met frequente wederzijdse afstemming, zorgt ervoor dat het patiëntenportaal binnen enkele maanden  in gebruik genomen wordt.

Bron: VitalHealth Solutions (persbericht)

Laat een reactie achter

*

Digitalezorg.nl Magazine

Blijf op de hoogte via Twitter